12 september 2021
15:00

Gideonsbergs IF P05

Referat: IFK Västerås FK P06 - Gideonsbergs IF P05

Samling i hällande regn gjorde att vi länge tvekade kring och matchen skulle spelas eller behöva skjutas fram till senare i veckan. Vi beslutade tillsammans med GIF att köra och matchen kom igång 10 minuter efter planerad start. Det var två pigga lag som möttes idag där våra killar direkt visade att man ville bjuda hemmapubliken på bra fotboll. Första halvlek blir spelmässigt jämn men GIF är oerhört effektiva genom bl.a. två fasta situationer som blir mål, en hörna och en frispark. Ställning 1-3 i halvlek.
I andra går vi ut och spelar riktigt bra, speciellt första 30 minuterna då vi både har bollinnehav och skapar mycket framåt men tyvärr inga mål. Sista 15 min är det jämnt och böljande spel i båda riktningarna där GIF utnyttjar en av dessa snabba omställningar på vänsterkanten. Slutresultat 1-4 men jag tycker inte resultatet speglar matchen speciellt väl, killarna gör en bra match! Flera av våra lite mindre erfarna spelare fick idag mycket speltid och kul att se att man tar chansen! Vill speciellt lyfta fram Dylan som gör en riktigt bra insats på höger ytterbacksposition mot snabba och duktiga GIF forwards.
Vi laddar nu om och ser fram emot avslutande seriematch mot Hovsta nästa helg då vi går för 3 poäng!